lukoil-banenr

Presupun că majoritatea şoferilor cunosc acest lucru deja şi culmea, totuşi nu se asigură cu toate măsurile necesare şi posibile, pentru a se proteja de un eventual furt din maşină. Aveţi grijă, pentru că pe lângă tradiţionalele genţi, bani, telefoane şi alte gadgeturi, s-a dat „o modă” nouă la obiecte de furat.

Pilot Autoexpert

Editorialul 4tuning.ro a publicat o listă cu cinci obiecte de valoare, care se fură astăzi din maşini la fel de uşor ca şi bijuteriile, banii sau telefoanele. Te-ai mira să afli, dar se pare că hoţii s-au specializat în mai multe domenii şi îşi cunosc bine meseria. Iată de ce, e bine să ţii cont de cele scrise mai jos pentru a-ţi proteja bunurile materiale.

 1. Scaunul de copil
  Surpriză, dar se fură şi acestea. În special dacă sunt scumpe şi poartă inscripţiile unui brand de renume. Se demontează uşor şi costă bani buni, unele de la 200-300 şi chiar până la 1.000 de euro! De ce să te munceşti cu dispozitive electronice cu care poţi fi prins uşor când un scaun de copil este mai căutat şi mai uşor de vândut. Mai ales că legea te obligă să îl ai instalat în maşină, atunci când transporţi copilul mic. Ce te trădează? Geamurile neînfoliate cel mai des.
 2. Sistemele audio.
  Dacă eşti fericitul proprietar al unui tun de bass şi ai un portbagaj plin de boxe şi dispozitive multimedia, atunci să ştii că ai intrat automat în vizorul hoţilor de componente audio. Ce te trădează? Volumul la care asculţi muzica şi placa numărului de înmatriculare care tremură la fiecare bass şi stă să cadă.
 3. Sistemele de navigaţie originale.
  Cele OEM, instalate de producător, pentru care unii automobilişti au plătit o groază de bani iar alţii care nu dispun de aceleaşi sume dar îşi doresc una pe maşina lor, vor căuta o alternativă mai ieftină. Iată că acea alternativă poate fi chiar navigaţia de pe maşina ta, dacă hoţii ţi-o demontează. În special sunt vizate maşinile din clasa premium, însă cel mai de victimile sunt cei cu VAG-ul, adică grupul Volkswagen, din care se spune că se scot cel mai uşor.
 4. Camerele de bord.
  Singura ta dovadă că ai fost „drept” în caz de accident sau incident sau furt sau mai ştiu eu ce situaţia excepţională a surprins camera ta de bord. Acest gadget este la fel de preţios pentru hoţi ca şi pentru tine. Iar dacă îl foloseşti des, ar fi bine să îl şi ascunzi bine. Şi nu doar camera de bord, dar şi ventuza care o fixează de parbriz, pentru că aceasta trădează de fapt prezenţa unei camere. Şi cum puţini automobilişti sunt cei care să le demontez total şi să le ia cu ei pe timp de noapte, mulţi preferând să le „ascundă” în torpedou pe undeva, acel sticker pe parbriz îţi asigură cel puţin un geam spart în căutarea de comori.
 5. Preşurile.
  Culmea, covoraşele pentru picioare se fură la fel de bine! Ce-i drept nu chiar toate. Hoţii caută ceva mai special, din maşini de lux, unde unele costă minim 200 euro şi pot ajunge chiar şi la mai mult, dacă sunt personalizate cu logo-ul producătorului, sau maşina aparţine vreunei ediţii speciale!

Comentarii