lukoil-banenr

Unul dintre cei mai talentaţi piloţi de drift din SUA, Tanner Foust, ne prezintă o nouă maşină unicată, un Volkswagen Passat de care nu ai mai văzut, special preparat pentru derapaje controlate!

Pilot Autoexpert

De două ori campion la Formula Drift, de trei ori campion la Global Rallycross şi de patru ori medaliat cu aur la X Games, Tanner Foust este şi un om de artă până la urmă. Altfel nu îl numeşti pe cel care a transformat un sedan de familie într-o maşinărie de ars cauciucurile care scoate mai mult fum din roţi decât permite stratul de ozon.

Mai ales că, din câte probabil cunoaşteţi, Passat-ul este un automobil cu tracţiune pe puntea faţă, iar în drift sunt doar monştri ce pun puterea motorului exclusiv pe roţile punţii spate. Cu alte cuvinte, maşina a fost modificată radical pentru a fi capabilă de Drift, iar în locul motoarelor în patru cilindri, cu care sunt echipate majoritatea acestor modele, şi-a făcut loc un imens V8, LS7, ce dezvoltă tocmai 900 de cai putere, graţie sistemului de injectare cu azot.

Cuplat la transmisia cu patru trepte şi prin intermediul ambreiajului Tilton, acest motor se descurcă mult prea uşor cu sarcina de a face scrum din orice anvelopă nouă. Unde mai pui că şi sună extrem de frumos!

Partea cea mai frumoasă este că Tanner planifică să instaleze adiţional scaune şi pentru bancheta spate astfel ca Passat-ul să se transforme într-un drift taxi! Inamiginabilă experienţă pentru cei care vor urca la bord!

Comentarii