lukoil-banenr

În cadrul evenimentului Goodwood Festival of Speed, casa de licitații Bohams va scoate la licitație ultimul exemplar de serie a supercarului Bugatti Veyron Super Sport. Organzatorii planifică să vândă bolidul cu circa 1.7-1.8 milioane de lire sterline.

Pilot Autoexpert

Exemplarul cu pricina este finisat în culoare negru mat, iar salonul acestuia tapițat cu piele roșie. Ceasul de bord al vehiculului înregistrează un parcurs de doar 550 de mile sau 885 de kilometri. Veyron-ul scos la licitație a avut doar un singur stăpân până acum, care a plimbat supercarul doar pe drumurile din Marea Britanie. În total, Bugatti Veyron în versiunea Super Sport, a fost asamblat într-un tiraj de doar 30 de exemplare, iar unitatea despre care vorbim astăzi a fost ultima care a coborât de pe banda rulantă.

Automobilul este echipat cu un propulsor W16 de 8.0 litri volum care la rândul său este înzestrat cu patru turbocompresoare, fiind astfel capabil să dezvolte 1.200 de cai putere. În anul 2010, Bugatti Veyron Super Sport a înregistrat recordul de viteză de 431 km/h.

Comentarii