lukoil-banenr

Câteva zile în urmă, compania Siemens anunța cu mândrie că va prezenta la Goodwood Festival of Speed un Mustang clasi produs în anul 1965, pe care l-a dotat cu un sistem de autopilot, astfel transformându-l întrun vehicul autonom.

Pilot Autoexpert

Ei bine iată că a și venit momentul ca Mustang-ul autonom să ăarcurgă traseul de la Goodwood, însă spre surprinderea publicului și rușinea celor de la Siemens, vehiculul s-a comportat pe traseu extrem de instabil și mereu avea nevoie ca conducerea să fie preluată de asistentul care stătea la volan. Ba mai mult, de câteva ori Mustang-ul avea să se izbească și în peretele improvizat din fân al circuitului.

În urma prestației, jurnaliștii au numit acest Ford Mustang autonom, drept unul în stare de ebrietate, datorită stilului în care a trecut acesta circuitul de la Goodwood.

Menționăm că, Mustang-ul din imaginile de mai jos a fost precătit de compania Siemens și Universitatea din Cranfield. Automobilul a păstrat propulsorul din uzină, dar direcția acestuia a fost adaptată pentru a fi gestionată de un modul electronic special. La fel au suferit modificări și frânele, clapeta de accelerație și suspensia.

Comentarii