lukoil-banenr

Organizaţia Euro NCAP a scos un videoclip filmat în 360 de grade, prin care oferă posibilitatea internauţilor să vadă cu ochii proprii ce se intamplă cu un manechin in timpul testelor crash.

Pilot Autoexpert

Videoclipul a fost realizat cu ocazia jubileului de 20 de ani de activitate a companiei şi reflectă impactul unui accident frontal. Timp de două minute, cat durează scurt metrajul, putem observa cum sunt instalate sistemele de citire a datelor, pregătirea manechinilor, însuşi impactul cu lux de amănunte filmate şi consecinţele acestuia.

Experţii din cadrul companiei susţin că în timp de 20 de ani de activitate, au testat circa 1.800 de automobile, astfel salvând viaţa a peste 78.000 de oameni. În urma testelor au fost cheltuiţi circa 160 milioane de euro, în calcul nu a fost adăugat preţul maşinilor folosite.

Pentru prima dată în istorie, nota maximă pentru siguranţă, a primit-o un Volvo S40. Ultimile maşini testate de Euro NCAP sunt modele precum Ford Fiesta, Mazda CX-5, Mercedes-Benz C-Class Cabriolet, Opel Grandland X, Renault Koleos şi Kia Picanto.

Comentarii