lukoil-banenr

Vehiculele electrice s-au impus substanţial la cele mai multe categorii şi concursuri sau competiţii, organizate atât de jurnaliştii auto cât şi de proprietarii acestora. Iar după cum a rezultă din cele văzute, viitorul este al EV-urilor.

Pilot Autoexpert

Însă, iată că a apărut şi o altă probă de trecut, cea la tras funia, unde până acum, încă nu am văzut vreun vehicul electric. Şi cu cine să se tragă Tesla Model X dacă nu cu un SUV de „modă veche”, construit pe cadru rigid, cu motor diesel (ce-i drept cam slăbuţ) şi care s-a recomandat ca fiind aproape indestructibil.

Acest off-roader va fi Toyota Land Cruiser Prado. Rămâne însă de văzut dacă aceste calităţi vor fi suficiente pentru a le opune unui monstru ce se laudă cu 970 Nm de cuplu motor instant şi tracţiune integrală. De luat în calcul sunt şi următorii factori. Suprafaţa de teren este lunecoasă, iar puterea maximă pe care o dezvoltă motoarele electrice s-ar putea traduce prin derapaj instantaneu, cauzat de lipsa de aderenţă şi pata de contact mică în raport cu puterea oferită.

Acum că aveţi şi o caracterizare ale celor două, cum credeţi, cine va ieşi învingătorul?

Comentarii