lukoil-banenr

Autoexpertul şi blogger-ul american Jason Fenske, a explicat de ce încălzirea motorului iarna, precum o fac toţi este dăunătoare pentru propulsor. Acesta a scos un video special pe canalul său de Youtube, Engineering Explained, în care argumentează declaraţiile sale.

Pilot Autoexpert

Fenske susţine că majoritatea automobilelor moderne, folosesc un sistem de injecţie a carburantului, proiectat în aşa fel ca să încălzească în siguranţă motorul în timpul condusului cu viteză mică. La fel expertul susţine că sistemul de injecţie este capabil să facă faţă chiar şi la temperaturi mai joase de zero grade Celsius.

Această capabilitate anume şi face sistemul de injecţie mult mai perfect faţă de carburatoarele folosite în secolul trecut, care şi au dat naştere tradiţiei de a staţiona ceva timp cu motorul rulat înainte de a porni, pe timp de iarnă, susţine Jason Fenske.

Mai mult decât atât, în timpul condusului motorul se încălzeşte mai repede şi mai efectiv, decât când maşina staţionează. Fenske explică că, pericolul încălzirei motorului fără mişcare, constă în probabilitatea de scurgerii benzinei în ulei, astfel uzura propulsorului creşte din cauza vâscozităţii scăzute.

În materialul video de mai jos vă invităm să priviţi explicaţia minuţioasă cu exemple, a bloggerului.

Comentarii