lukoil-banenr

Canalul de Youtube, Wheels, a publicat recent un material video în care muscle car-ul clasic Dodge Challenger produs în anul 1972 este pus la încercare în exercițiul de 402 metri, contra celui mai nou Challenger SRT Demon.

Pilot Autoexpert

Ce modificări ale trenului de propulsie a suferit Challenger-ul de prima generație nu se menționează. Însă cunoaștem că cele mai performante versiuni ale modelului care purtau denumirea de R/T, erau echipate cu propulsoare V8 ce erau capabile sp dezvolte circa 300 de cai putere, iar unele exemplare mai rare ascundeau sub capotă un V8 HEMI care livra 425 CP spre puntea spate.

Noul Dodge Challenger SRT Demon se laudă cu un propulsor V8 de 6.2 litri volum, care ajutat de un compresor mecanic și o injecție modificată, dezvoltă 850 de cai putere și tocmai 1.044 Nm cuplu motor. Accelerația de la 0-100 km/h a acestui model de performanță durează doar 2.3 secunde, iar pentru exercițiul de drag racing pe o distanță de 402 metri, Demon-ul în varianta stoc are nevoie de 9.65 de secunde.

Comentarii