lukoil-banenr

Puternic, inteligent, confortabil şi econom – Noul Volvo FH, acum şi în Moldova

Pilot Autoexpert

Text: Marcel TOMA

Foto: Andrei TABUICĂ

Automobilişti, autotransportatori, reprezentanţi ai mass-media, parteneri şi viitori parteneri de afaceri din ţară dar şi de peste hotare, cu toţii, au fost martorii unei lansări de zile mari în care pe rol de frunte a fost liderul inegalabil în transportul de cursă lungă, noul Volvo FH. Toţi cei prezenţi la eveniment, prezentat de Geta Burlacu şi susţinut de ritmurile trupei „Angry Band”, au rămas impresionaţi de intrarea în sală a protagonistului principal al lansării, camionului Volvo FH, care adăposteşte sub capotă 750 de CP . Au urmat prezentările de rigoare – tot ce are mai bun această demonstraţie de forţă, inteligenţă, eficienţă şi confort.

Liderul indiscutabil pe piaţa mondială a camioanelor, Volvo, nu s-a dezminţit nici de această dată: capabil să tragă sarcină maximă de până al 100 de tone, disponibil cu nouă tipuri de motoare diferite de 13 şi 16 litri, care dezvoltă puteri maxime de la 420 la 750 CP, noul FH excelează de-a dreptul prin designul conceptual nou, manevrabilitatea asigurată inclusiv de suspensia independentă faţă, mediul de lucru absolut confortabil, disponibilitatea şi consumul redus de combustibil. Cei de la Volvo pun accentul pe această idee care pare să fie pe placul transportatorilor moldoveni – consumul redus de compustibil de până la 11 la sută, lucru benefic afacerii lor dar şi al mediului înconjurător. Fapt datorat inclusiv tehnologiei I-SEE, care asigură o reducere de până la 5 % de combustibil, optimizează eficienţa şi minimalizează consumul.

Noul Volvo FH este primul camion din lume cu ambreaj dublu, considerat cel mai sigur camion din lume, testat la sânge rezistând la peste o mie de simulări. şi rezistenţa cabinei a fost supusă testelor de răsturnare… Despre confort, ce să mai vorbim – mediul de lucru este conceput ca o casă ideală pentru lucru şi odihna şoferului. Cu un spaţiu de depozitare de 300 de litri şi cu 1 metru cub mai mare comparativ cu predecesorii săi, cabina noului Volvo FH nu cedează unui camping la capitolul utilităţi comode: televizor – poftim, cuptor cu microunde – prezent, dar şi multe alte detalii deosebit de comode şi eficiente. Cum ar fi butoanele interschimbabile care permit şoferului să se concentreze la şosea fără a pierde timpul şi atenţia în căutarea lor pe bord.

Noul Volvo FH urmează să fie solicitat, cu siguranţă, de către transportatorii auto din Moldova. Nu degeaba aceştia au depăşit aşteptările celor de la „Premium Trucks”, care, pe parcursul anului, au vândut 35 de camioane, cifra preconizată pentru 2013 fiind de 50 de maşini.

Comentarii