lukoil-banenr

AutoFest-ul din acest an nu lasă pe nimeni indiferent

Spre deosebire de anii precedenți, în această toamnă Expoziția Auto din țară are loc sub cerul liber, pe un teritoriu divizat în patru zone, fiecare avându-și destinația sa specială. Prima, zona de la intrare, e amenajată pentru a oferi posibilitate vizitatorilor să se simtă ca la o adevărată expoziție de automobile.

Pilot Autoexpert

Printre importatorii oficiali care și-au prezentat automobilele fiind Hyundai, Chevrolet și Opel. Modelele aduse la salon de către aceste mărci sunt următoarele: Opel – Insignia, Astra, Zafira și Corsa; Chevrolet – Aveo, new Aveo, Malibu, Captiva, Orlando; Hyundai – Elantra, Veloster, Noul Santa Fe, i40, i40 Wagon.

Alte elemente ale zonei expo reușeau chiar să uimească oaspeții veniți la AutoFest prin atribuirea lor directă la lumea auto, cum ar fi standul de obiecte confecționate hand made chiar la salon, limuzina de culoare roz – un Hummer H3 stretch, trăsura al cărei echipaj era (sigur că da, doar trăim în secolul XXI) un automobil Opel Corsa, standul invitatului special – atelierul de tuning Alandi, care din regrete nu a fost prezent în prima zi.

În primele ore ale expoziției se putea spune că oamenii sau nu au putut să plece de la servicii ori de la ore special pentru a fi prezenți la MoldExpo, locul de desfășurare al festivalului din acest an, sau nu erau informați despre această manifestare. Însă imediat cum s-au început principalele activități preconizate, lumea a început să se adune și să se delecteze din plin cu surprizele planificate de către organizatori.

După orele 12:00 publicul a avut șansa să guste din plin de admirația automobilelor condimentată cu senzualitatea feminină seminudă care oferea o licoare de strălucire în ochii bărbaților.

A doua zonă și a patra, showzone și extremezone, erau cele mai populare în prima zi: bolidurile clubului de Sport Auto din Moldova, care erau prezentate alături de piloții de curse de la ora 13:00 până la 14:00 pentru a oferi vizitatorilor cîteva cocktail-uri de adrenalină și pentru a depăna istorii adevărate despre victorii.

Premiera franceză a acestui an, Citroen DS5, în compania a două ”sirene” încântătoare, trona mândru alături de scena principală de unde prezentatorul anunța zona și ora fiecărei manifestații. La showzone puteau fi admirate și un autobuz specializat, transformat întrt-un bar pe roți adevărat, iar clubul JTC 4×4 impresiona prin suspensiile incredibil de modificate ale impozantelor mașini care le ofereau posibilitatea să urce pe muntele de scări cu o simplitate de invidiat.

Ca și la orice expoziție auto, AutoFest nu este doar despre automobile și show, ci cuprinde maximum de atribute care fac parte din lumea auto, companii petroliere, companii de asigurări, companii de confecționare a anvelopelor și a blocurilor de faruri, acestea și multe alte accesorii automobilistice putea fi văzute, și de ce nu, chiar și procurate, în a treia zonă.

În prima zi a programului de evenimente Autofest 2012 erau și: Prezentarea detașamentului cu destinație specială PANTERA al Ministerului de Justiție din Moldova (14:00 – 14:15); Show-ul de la Asociația de cascadori din Moldova (14:15 – 15:00); Prezentația celor mai puternici bărbați din Moldova – Strongmeni (15:00 – 17:00).

Organizatorii evenimentului promit show-uri și mai grandioase pentru următoarele două zile ale festivalului precum: Prezentarea automobilelor de la clubul AUTO-RETRO-TUNING din Moldova care la sigur va bucura adepții automobilelor care păstrează cu grijă o istorie proprie, atmosfera și spiritul acelor timpuri legendare, în opoziție venind Master-class-ul de break-dance și hip-hop; Show-programul auto-moto clubului de femei FIRE ANGELS; Prezentarea MITSUBISHI CLUB Moldova și multe altele.

Show grandios, mult foc, multă adrenalină, multă gălăgie și pneuri distruse, însă puține automobile, ne mai spunând despre absența vre-unei premiere auto semnificative, toate acestea și nu doar, stârnește dilema despre ce e mai mult în acest an, Show sau Auto? Dar nu lasă nici pentru o clipă dubii referitoare la faptul că sărbătoarea care are loc în ultimele zile ale lunii septembrie la MoldExpo merită toată atenția din partea publicului autohton și nu numai.

Comentarii