lukoil-banenr

AUTOSALON 2010

Pilot Autoexpert

S-a intimplat! Dupa o perioada extrem de dificila pentru Moldova, in Chisinau s-a organizat prima expozitie auto care s-a deschis joi, 30 septembrie. Asta desi aproape jumatate din importatori au refuzat sa participe la eveniment. Cu o asa atitudinea nu e de mirare daca in curind va disparea piata auto locala. Insa traim in Moldova in care legile universului par sa fie diferite.
In acest an, expozitia are un nou format si anume expunerea premierelor auto ce presupune toate modelele noi aparute pe piata auto locala in 2010. Nu stiu pe cit de corect ar fi aceasta formula, cert este un lucru, situatia economica din tara a impus organizatorii sa mearga la aceasta masura.

Timpul insa ne va arata cum vor evolua lucrurile si daca se va mai schimba formatul expozitiilor auto in viitor. Noutatea senzationala a acestui salon este lansarea oficiala pe piata autohtona a marcii Jaguar.
La expozitie au fost prezentate modele XJ si XF, noi jucatori in segmentul masinilor premium din tara. Si daca va intrebati cit de rezonabila este lansarea acestui brand pe piata raspunsul il gasim in culise. Se zvoneste ca deja toate masinile importate sunt vindute. Modelele expuse au impresionat nu doar prin inovatie, ci si prin preturi, unele depasind suma de 100 de mii de euro.
Din premierele expuse la expozitie am mentiona noul Ford Kuga, Skoda Fabia Rs, Citroen C3, Mazda CX 7 si Nissan Quasqai dupa restyling.
Chevroelt ne-a prezentat Noul Spark iar Subaru modelele Legasy si Legasy Outback.
Mitsubishi a venit cu modelele ASX si Pajero Sport pe care AutoExpert le-a testat deja si despre care ve-ti putea afla mai multe in urmatorul numar al revistei.

Alti reprezentanti ai companiilor auto au incercat sa impresioneze vizitatorii prin inovatiile tehnice. Volvo a demonstrat pe viu cum functioneaza sistemul ce opreste masina automat cind in fata automobilului se afla un pieton. Singurul inconvenient este faptul ca sistemul functioneaza la viteze de pina la 30 de km/h.
Vizitatorii mai pretentiosi s-au plins ca expozitia e sub asteptarile lor, nu trebuie sa uitam ca piata auto locala este inca in perioada de criza.

 

Comentarii