lukoil-banenr

Cu un nou distribuitor Opel

Opel este singura marcă de automobile care dispune de doi distribuitor autorizaţi în Moldova, monitorizaţi îndeaproape de structurile europene Opel. Auto Expert a ramas intrigat să investigăze cum s-a reflectat existenţa a doi distribuitori asupra vânzărilor mărcii şi cum a evoluat marca germană pe piaţa locală pe parcursul ultimilor ani.

Pilot Autoexpert

Acum câţiva ani, vânzările Opel în Moldova erau destul de modeste. La inceput, se reuşea comercializarea a peste 20 de maşini anual. Anul 2010 a fost unul ceva mai bun pentru Opel, în Moldova fiind comercializate… 30 de exemplare Opel. În octombrie 2011 şi-a început activitatea şi cel de-al doilea distribuitor, cu 42 de automobile comercializate.

Anul 2012, însă, aduce un tablou total diferit. În primele nouă luni marca germană a reuşit să înregistreze 76 automobile noi vândute ,cu 81% mai mare decât anul precedent si putem presupune că anul 2012 va fi primul pentru Opel cand va depăşi 100 de maşini comercializate în ţara noastră.

În acest moment, Opel deţine deja 2.3% din cota de piaţă, iar creşterile înregistrate se realizează pe fundalul unei scăderi uşoare a numărului total de automobile noi vândute în ţară.

Astfel, atunci când a aparut al 2-lea dealer, ne-am aşteptat cu toţii să urmărim o luptă dură între cei doi distribuitori. Realitatea ne-a demonstrat, însă, că vânzările totale ale mărcii au crescut mai mult decât dublu, astfel încât fiecare din cei doi vinde acum mai mult decât vindea unul singur în trecut, iar marca Opel beneficiază în sfârşit de creşteri fireşti în popularitate şi vânzări.

Comentarii