lukoil-banenr

Decibelii atacă!

Pilot Autoexpert

Concursul naţional de sunet auto a devenit o tradiţie, fiind deja la a patra ediţie. De data aceasta, evenimentul a avut loc în cadrul expoziţiei Automarket 2009, în penultima zi a acesteia. Cu toate că nu sunt foarte mulţi pasionaţi de acest tip de competiţie, de fiecare dată reuşim sa adunam cei mai puternici reprezentanţi din ţară. La concurs au participat circa 25 de automobile, majoritatea dintre care au prezentat instalaţii audio şi multimedia foarte puternice.

Evenimentul a fost organizat de către revista Auto Expert şi Poliproject Exhibitions, cu suportul sponsorilor: compania Tincom – importator oficial Kenwood în Moldova, compania C&C tuning – importator oficial Phantom şi OZ Racing în Moldova, compania Dio Plus – importator oficial Banner şi Continental în Moldova, companiile Constant Impex, Starnet, Loreal Men Expert şi McDonalds. La fel ca şi la tuning show-ul din august, partener tehnic a fost Auto Expert Club Moldova. Voia bună, energia şi hidratarea participanţilor la concurs au fost asigurate de băutura energizantă XTC, apa minerală Nabeghlavi şi apa saturată cu oxigen MyO2. Parteneri media au fost revista AutoBazar, Connect.md, portalul Drive.md, Vtuning.md şi postul de radio Kiss FM.
Tradiţional, concursul s-a desfăşurat în patru clase distinctive – calitate în 3, 5 şi 7 canale si presiunea sunetului, cunoscut mai mult sub abrevierea SPL, dar şi premiul cel mare – Best Sound, care reuneşte toate calităţile. Instalaţiile au fost apreciate de un juriu, în care au intrat atât specialişti în sunet, cât şi jurnalişti din domeniul auto. După ce au fost verificate toate maşinile la capitolul corectitudine şi siguranţa instalării sistemelor de putere mare, s-a trecut direct la testarea calităţii. Astfel, cei mai mulţi participanţi au fost în clasa trei canale, urmând clasa cu 7, iar în 5 canale au concurat doar două automobile. Au fost calculate punctele câştigate de fiecare instalaţie în parte, învingătorii fiind desemnaţi în baza acestora.
Astfel, în clasa 3 canale premiul trei a fost adjudecat de Caraghiaur Fiodor, posesorul unei Honda Accord. Locul doi a revenit lui Balan Ivan pe un BMW 5-series. Premiul întâi a fost decernat lui Vladimir Şevcenco şi maşinii sale Mazda 323, care de fiecare dată reuşeşte locuri de frunte în concursurile de sunet.
În clasa 5 canale locul doi a revenit lui Samurenco Serghei, al cărui Lexus GS a demonstrat o calitate deosebită a sunetului. Totuşi, învingător a devenit Mihail Cuclev, posesorul unui Audi Q7 ABT care, în afară de sistemul audio ultraperformant, a mai fost supus şi unui tuning serios de către celebrul atelier german ABT.
În clasa 7 canale locul trei a revenit lui Oprea Anatol şi Mercedes-ului sau W123 de culoare albă, participant fidel al concursurilor noastre. Pe locul doi s-a situat Braşoveanu Andrian, cu un Mercedes W124. Învingător în această clasă prestigioasă a devenit Pavel Mititel şi Honda sa de model Civic în caroserie sedan.
La clasa presiune au participat 12 concurenţi, cu maşini în caroserii destul de variate – de la coupe şi sedane, la monovolume şi chiar microbuse. De data aceasta, au fost efectuate două măsurări ale presiunii – cu maşina închisă şi cu uşile deschise, cu motorul pornit la relanti.  Ambele valori erau folosite la calcularea mediei, care era trecută în procesele verbale. Astfel, pe locul trei s-a plasat Braşoveanu Andrian şi Mercedesul său, care a indicat 126 decibeli cu uşile închise şi 125,8 cu maşina deschisă. Locul doi a revenit lui Miron Andrei, care a reuşit să „stoarcă” din Opel Astra sa 126,5 db cu caroseria ermetizată şi 126,4 cu uşile deschise. Totuşi, şi acest rezultat a fost bătut de către Denis Gherasimov, care a arătat valoarea de 127.1 db în varianta închisă şi 126,0 cu habitaclul deschis. Astfel, cea mai „zgomotoasă” maşină din Moldova a fost desemnată un Opel Zafira, care a reuşit un nou record pentru Moldova.
Grand-Prix-ul „Best Sound” a fost luat de către Pavel Mititel şi Honda sa de model Civic. Acest automobil a fost recunoscut drept maşina cu cel mai calitativ sunet din ţară.
Toţi participanţii la concurs, indiferent de locul pe care s-au plasat, au primit card-uri ale Clubului Auto Expert, devenind astfel automat membri ai acestuia. Învingătorilor le-au fost înmânate cupe, diplome de onoare şi premii, printre care un set de anvelope, câteva acumulatoare şi componente audio Hi-Fi.
Necătând la În pofida situaţiei economice nefavorabile, dar şi a timpului neprietenos din ziua concursului, am reuşit să organizăm o mică sărbătoare pentru împătimiţii sunetului de calitate, continuând astfel tradiţia. Publicul a prezentat un interes sporit faţă de eveniment, fapt ce ne convinge că astfel de concursuri merită şi trebuie organizate. Sperăm că şi pe viitor vom avea posibilitatea de a vă bucura cu astfel de show-uri, cel puţin la fel de spectaculoase ca şi cel din această toamnă.

{morfeo 12}

 

Comentarii