lukoil-banenr

Graham Jarvis a castigat titlul Red Bull Romaniacs 2012

Pilot Autoexpert

In week-endul trecul, la Sibiu s-a desfasurat cea de a doua ediție a celui mai dificil raliu hard enduro din lume la care a fost prezenta si echipa Autoexpert.

Concurentii s-au luptat in trei clase diferite: Pro – profesionisit, Expert si Hobby. Cel mai important titlu a fost ciștigată de Graham Jarvis. Britanicul s-a instalat la conducerea clasamentului general încă din prima zi de off-road și a izbutit să fie rapid în pofida unei accidentări la umăr.

Trebuie de recunoscut că ultima zi a Red Bull Romaniacs 2012 le-a rezervat celor aproximativ 160 de rideri, rămași în raliu, cea mai grea porțiune din traseu. Pe lîngă o secțiune numită Rocky 5, pentru că a fost la fel de rea ca filmul al cărui nume îl poartă, riderii au avut de parcurs Hunter 1. O potecă din munții Făgăraș utilizată de sute de ani de către vînători a fost inclusă anul acesta în traseul celui mai dificil raliu hard enduro din lume. Pentru a simiți că au ajuns la finalul zilei și implicit la finalul raliului, piloții au avut de făcut o urcare ce a diferențiat trialiștii de riderii care au un background în enduro clasic sau motocros. În fața fanilor veniți pe dealul Gușterița de lîngă Sibiu, riderii au fost motivați să facă o urcare atît de dificilă încît cu greu poate fi parcursă la pas.

Graham Jarvis a fost primul rider care a parcurs întreaga urcare, iar publicul a știut că a început show-ul. Chris Birch, Andreas Lettenbichler, Xavier Galindo și Jonny Walker s-au distrat pe urcarea inclusă pentru a le arăta fanilor cît de dur este traseul de la Red Bull Romaniacs.

Aflat pentru prima dată în România, Jonny Walker – favoritul acestei editii dar si ciștigătorul celei din anul 2011 are deja numeroși fani care l-au urmat în punctele de spectatori de pe traseul raliului. La finish, cînd a fost confirmat locul trei obținut de britanic, fanii l-au aclamat la fel de mult ca și pe câștigătorul raliului. Acest podium echivalează într-adevăr cu o victorie pentru Jonny, care până în urmă cu trei ani nu urcase vreodată pe o motocicletă de enduro, experiența de peste zece ani a acestuia fiind acumulată în competiții de trial. La cei 21 de ani ai săi, Jonny Walker este cel mai tînăr pilot care a urcat pe podiumul clasei Pro în cele nouă ediții ale celui mai dificil raliu hard enduro din lume.

Red Bull Romaniacs 2012 s-a încheiat cu festivitatea de premiere și cu o mega-petrecere.

Comentarii