lukoil-banenr

Întoarcerea la tradiţii…

Se pare că vara nu este cea mai rea perioadă pentru automobilişti, cel puţin pentru cei autohtoni.

Pilot Autoexpert

Asta pentru că, în ultimile două săptămîni, în capitală, au avut loc premiere după premiere. Una din ele s-a petrecut Joi, 9 August cînd reprezentantul oficial al automobilelor Toyota în Moldova a prezentat noul coupe GT 86.

Evenimenul de la Chişinău s-a desfăşurat în showroom-ul dealerului, într-un cerc restrîns la care a avut acces doar presa.

Noul coupe nipon anunţă o versiune de 197 CP (147 kw) la 7,000 rpm şi un cuplu de 250 Nm la 6,600 rpm echipată cu un motor boxer de 2.0 litri, cu patru cilindri, oferit doar în configuraţie aspirată.

Cea mai puţin dotată versiune a lui GT-86 are o masă de 1.209 kilograme iar versiunea de top cîntăreşte 1.230 kg. Diferenţa este dată de dotările suplimentare şi de alte elemente adiţionale.

Coupe-ul dezvoltat de Toyota în parteneriat cu Subaru este un rival al lui VW Scirroco, Peugeot RCZ, Mazda MX-5 şi Honda CR-Z. Maşina este oferită atît într-o versiune cu transmisie manuală, cît şi într-o versiune cu transmisie automată, ambele avînd şase trepte.

Veştile bune nu se termină aici, noua GT 86 promite a fi un model foarte distractiv, graţie tracţiunii spate, motorului amplasat în faţă care a permis o distribuţie optimă a maselor şi dimensiunilor compacte care presupun un ampatament de 2.570 milimetri, lungime de 4,240 metri, lăţime de 1,775 metri, respectiv 1,285 metri înălţime.

Şi dacă v-aţi întrebat de ce japonezii au renunţat la denumirea Celica în favoarea unui nume necunoscut, aflaţi că acesta din urma este un tribut adus unui model special: Corolla Levin AE86.

De altfel, Toyota spune despre noul coupe GT 86 că e o maşină sport concentrată în jurul şoferului, concepută pentru a readuce în actualitate principalele caracteristici ale pasiunii la volan.

Preţurile pentru noua jucărie de la Toyota pornesc de la 27000 euro pentru versiunea de bază şi ajung pînă la 31000 euro pentru cel mai dotat model.

Comentarii