lukoil-banenr

Mini Paceman a aterizat într-un bazin din Moldova

Pilot Autoexpert

BMW Moldova a organizat, la Vadul-lui-Vodă, în incinta hotelului Villa Drago, prezentarea a două modele noi, BMW Seria 3 GT şi Mini Paceman.

BMW Seria 3 Gran Turismo (GT) este un nou derivat în familia de modele Seria 3, prezentat în premieră mondială la Salonul Auto de la Geneva din acest an. Acest model este lansat în Moldova la un preţ de pornire de 472,430 lei şi are scopul de a oferi combinaţia genelor dinamice şi sportive ale Sedanului cu spiritul practic şi versatilitatea versiunii Touring, calităţi susţinute de o creştere evidentă a spaţiului şi a confortului la condus. Clienţii pot alege dintr-o selectie de cinci motoare care acoperă un spectru al puterilor între 143 CP şi 306 CP, vârful de gamă fiind motorul în şase cilindri, aflat sub capota versiunii 335i Gran Turismo.

A doua premieră naţională a Grupului BMW, crossoverul Mini Paceman – fratele cu trei uşi al celui mai mare Mini, Countryman, acesta este un automobil englez, plasat în segmental lifestyle.

Merită de apreciat ingeniozintatea prezentării acestui automobil, dealer-ul l-a ascuns în piscină iar cei care vroiau să-l vadă mai de aproape trebuiau să coboare în ea! În interior, Mini-ul în forma SUV-ului coupe are doar patru locuri, toţi pasagerii având parte de scaune individuale. Portbagajul are o capacitate de 330 de litri şi poate fi mărită până la 1.080 de litri dacă se rabatează bancheta spate. În comparaţie cu Countryman, care are un portbagaj de 350 de litri, respectiv 1.170 de litri, nu e rău. În plus, oficialii de la Mini spun că nu au schimbat doar design-ul, ci au lucrat şi la şasiu şi suspensie pentru a-i da noului Paceman o ţinută de drum mai sportivă.

Mini Paceman este disponibil în două variante de echipare, Cooper şi Cooper S, cu o selecţie de patru motoare, două pe benzină şi două pe motorină.

Mini Cooper Paceman va avea sub capotă un motor pe benzină de 1.6 litri care dezvoltă 119 cai putere. Cu acest propulsor, Cooper Paceman va face sprintul de la zero până la 100 km/h în 10,4 secunde şi va avea un consum mediu teoretic de 6 l/100 km.

Varianta sport, denumită Cooper S Paceman, va avea tot un motor de 1.6 litri pe benzină care, însă, dezvoltă 181 de cai putere şi face sprintul 0-100 km/h în 7,5 secunde, în timp ce consumul mediu teoretic e de doar 6,1 l/100 km.

Preţul de pronire al unui Mini Paceman în Moldova este de 328,000 lei, cele mai performante versiuni trecând uşor peste 460,000 lei.

Astfel, doritorii de a deveni în vara anului 2013 proprietarii unui nou BMW sau Mini, au la dispoziţie chiar din primele zile ale lunii iunie două modele noi, ambele oferind atât performanţe, cât şi unele dintre cele mai atrăgătoare exterioare.

Comentarii