lukoil-banenr

Premiul Național Automobilul Anului 2014 în Moldova și-a desemnat câștigătorii. Astfel, concursul tradițional care s-a aflat la a noua sa ediție și care a durat mai bine de o lună, s-a închieat cu o Gală Festivă care a avut loc în incinta Palatului Național „Nicolae Sulac” din capitală. Au fost declarate mașinile câștigătoare pe clase, 16 la număr, și, cireașa de pe tortă, a fost desemnată mașina care a câștigat Grand Prix-ul Premiului Automobilul anului: Toyota Corolla!

Pilot Autoexpert

10

Într-o atmosferă distinsă, fiecare dintre cei 300 de invitați prezenți au simțit ospitalitatea gazdelor, revista AutoExpert, au fost întimpinați de cavaleri galanți și s-au pozat cu superbe modele, au servit tradiționalul și bunul spumant de la Cricova. Ca și vinul de acolo. Și berea Сhișinău și Chișinău Fără Alcool, oferite de partenerul general al evenimentului. Au ascultat din muzica orchestrei de cameră și s-au întreținut într-un cadru cald și prietenos. Momentul festiv a fost demarat de prezentatorul Galei, Andrei Tabuica, cel care a fost susținut cu brio de frumoasele co-prezentatoare, Katalina Rusu și Diana Grigor. Debutul evenimentului a fost susținut și de discursul de salut și un gând bun al viceministrului Transporturilor și Infrastructurii Drumurilor, Vladimir Cebotari, cel care, nu doar în virtutea postului pe care îl deține, este un declarat promotor al culturii drumurilor și al valorilor automobilistice de la noi. Odată trecută partea introductivă, s-a purces la desemnarea mașinilor câștigătoare pe clase.

În clasa A competiția a fost câștigată de Hyundai I 10, iar cel mai bun auto din clasa B, în clasa automobilelor mici, a fost declarat Kia Rio. În clasa C, cea a automobilelor compacte, câștigătoare a fost Skoda Octavia, în clasa D a învins Toyota Camry, iar în clasa E, câștigător a fost numit BMW seria 5, premiu ridicat de Dorian Harghel, directorul comercial al reprezentantului BMW în Moldova, omagiatul serii, cel care s-a trezit cu o tortă din partea organizatorilor și un senzual Happy Birthday tu You interpretat de Katalina Rusu și Diana Grigor.

12

Nominalizarea clasei F, a mașinilor premium, a fost adjudecată de Mercedes S-Class, în clasa G , clasa mașinilor coupe, a învins BMW seria 6, iar în clasa H, cea a mașinilor decapotabile, câștigător a fost desemnat Porsche Boxster. La clasa I, break-uri cu capacitate sporită de trecere, nu a avut egal Volvo XC 70, în clasa K1, SUV-uri ușoare, a învins Dacia Duster, iar la K2, SUV-uri mijlocii, cel mai bine s-a descurcat BMW X5. Câștigător în clasa Off-road grele a fost desemnat noul Range Rover, la pick-up-uri a învins Mitsubishi L 200, câștigătoarea clasei L, a monovolumelor, este Opel Zafira, iar în clasa M1, a mașinilor utilitare ușoare, au fost desemnați doi câștigători: Citroen Nemo și Peugeot Bipper. În fine, categoria mașinilor comerciale mari a fost adjudecată de Mercedes Benz Sprinter.
O importanță aparte s-a acordat celor trei nominalizări speciale: premiul Top Vânzări a fost câștigat de Kia, Marca Preferată a fost desemnată Chevrolet, iar Dealer-ul anului a fost anunțat GT Sport Auto SRL, reprezentant Porsche în Moldova. Pentru ca la finalul evenimentului să intre triumfătoare în sală marea câștigătoare, Automobilul Anului 2014 în Moldova, Toyota Corolla!

Partenerii evenimentului:
Partenerul general – Bere Chișinău Fără Alcool.
Sponsorul oficial – LukOil Moldova.
CRICOVA S.A.
Parteneri media: ProTV și ProFm.
Partener on line: Allmoldova.
Partener ethnic: AutoExpert Rent a Car.

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

31

32

Comentarii