lukoil-banenr

Noul Porsche Cayenne GTS debutează în Moldova

Sâmbătă şi duminică, 22-23 septembrie, dealer-ul oficial Porsche a lansat în showroom-ul său a doua generaţie a musculosului Cayenne GTS, a cărui premieră mondială a avut loc la Salonul Auto de la Beijing din anul curent.

Pilot Autoexpert

La eveniment au fost invitaţi clienţii automobilelor din Stuttgart, oameni de afaceri şi câţiva reprezentanţi media. Programa includea şi posibilitatea clienţilor de a testa cele mai recente modele din gama constructorului german: Cayenne Diesel, noul Boxster, noul 911 Cabriolet şi binecunoscutul model Panamera.

Eroul prezentării este noul Cayenne GTS situat între Cayenne S şi Cayenne Turbo, echipat cu un motor împrumutat de la Cayenne S, îmbunătăţit semnificativ.

Propulsorul este un V8 de 4,8 L capabil să ofere 420 CP, cuplat la o cutie de viteze automată cu opt trepte Tip-tronic S. O combinaţie care va oferi posibilitatea noilor proprietari ai impozantului Porsche Cayenne GTS să accelereze de la 0 la 100 km/h în doar 5,7 secunde înainte de a ajunge la o viteză maximă de 261 km/h.

Cei de la Porsche spun însă că mulţumită funcţiei Start/Stop integrată standard şi greutăţii reduse cu 400 de kg comparativ cu generaţia precedentă, consumul de combustibil va fi în ciclu combinat de 10,7 l/100 km.

Spre deosebire de versiunea Cayenne S, noul Cayenne GTS este mai aproape de sol cu 24 de milimetri şi este dotat cu sistemul Porsche Active Suspension Management, abreviat PASM.

În partea frontală, Porsche Cayenne utilizează o bară de protecţie preluată de la Cayenne Turbo, dar se distinge prin diverse elemente scoase în evidenţă mai bine, cum ar fi pragurile, aripile sau eleronul. În plus, ar mai fi de menţionat jantele cu design special pentru această versiune şi evacuările duble care au fost vopsite cu o nuanţă de negru lucios.

La interior pentru noul Cayenne GTS sunt oferite standard scaunele sport îmbrăcate în piele Alcantara care pot fi reglate în opt moduri.

Vizitatorii au rămas impresionaţi de noul Porsche Cayenne care a uimit nu doar prin originalitatea sa, dar şi prin culoarea de bază, roşu aprins preconizat special pentru acest model.

Preţul de pornire stabilit în Moldova este de 91.950 de euro, însă mai pot fi comandate diverse opţii, printre care şi sistemul audio Burmester, care vor ridica preţul uşor peste graniţa de 100 mii de euro. Poate părea mult, însă chiar şi numai pentru frumueţe îşi merită fiece eurocent, ne mai spunând despre perfrmanţele uluitoare capabil să le ofere oricărui doritor de a conduce această bijuterie pe roţi.

Comentarii