lukoil-banenr

Cea de-a treia generație a modelului Highlander a ajuns și la noi, fiind adus pe piața locală de către Toyota Centru Chişinău “Continent”, dealer autorizat al automobilelor Toyota în Moldova. La moment, la dispoziția publicului cumpărător se află versiunea cu motor benzinar, 3,5 l volum, tracțiune integrală, care poate fi testată de către doritori pe durata a două zile, începând cu astăzi.

Pilot Autoexpert

Primii însă au făcut cunoștință cu noul model jurnaliștii din presa auto, cu o zi mai devreme, în fața căror a apărut o mașină care este mereu la înălțime, așa cum o spune și sloganul care o însoțelte la lansare. Îmbinând cu succes designul stilat, modern și select al unui crossover de oraș de clasa premium cu puterea și agresivitatea uunei mașini de teren, noul Toyota Highlander este un automobil care poate fi atribuit ușor mai multor categorii. Este potrivit pentru afaceri, călătorii, familie, frumos la chip, util și deștept în exploatare, confortabil până la premium și fiabil, așa cum ne-a obișnuit Toyota, concomitent. Și econom. Da, și spațios, cu un ampatament de șapte locuri disponibile, fiind mai mare la dimensiuni chiar și ca Prado… Sunt destule calități pe care le întrunește mașina care poate fi cumpărată începând cu 39.800 euro.

Noul Highlander are un design absolut nou, dinamic pînă la îndrăzneț, grila radiatorului fiind dovadă clară. Un “american”, ar spune imediat cunoscătorii, modelul fiind îmbunătățit vizibil față de predecessor, întrunind acum și cerințele pieței europene. Se referă și la ineriorul mașinii, mai spațios față de a doua generație, cu o calitate mai înaltă a materialelor și o funcționalitate deosebită.

Până apare pe piață și versiunea cu tracțiunea față și benzinar cu volum de 2,7 l, unul mai accesibil ca preț, pe piață este disponibilă versiunea cu motor V-6 de 3,5 l volum, care ascunde sub capotă 249 CP, 337 Nm/4.700 t/m. Având o cutie de viteze automată în 6 trepte, accelerează în 8,7 s. (0-100 km/h) și are un consum mixt declarat de 10,6 l la 100 km parcurși. Viteza maximă afișată e de 180 km/h, dar nu e o mașină de

raliuri, altele fiind abilitățile la care excelează. Sunt multe de spus, dar n-ar strica să dați o fugă până la Continent să vă convingeți de unii singuri, ce și cum…

noua Toyota Highlander se lansează in Moldova1

Comentarii