lukoil-banenr

Test Drive Week-end

Pilot Autoexpert

Noul crossover Toyota RAV4, noul hatchback Toyota Auris, precum şi noul monovolum Toyota Verso sunt 3 modele care vin să uimească publicul autohton. Centrul Toyota Chişinău „Continent” anunţă startul unei primăveri deosebite. Cu această ocazie organizează, la 1, 2 şi 3 martie, zilele Test Drive Week-end, în cadrul cărora toţi doritorii au posibilitatea să cunoască noile modele Toyota pe viu, să savureze plăcerea oferită de ambianţa showroom-ului amenajată în stilul unui început de primăvară minunat, iar în calitate de deliciu al acestei euforii automobilistice e faptul că vizitatorii cu permise de conducere vor putea testa toate aceste trei modele noi!

Bucură mult faptul că şi Republica Moldova poate să se laude cu premiere atât timpurii, deoarece majoritatea automobilelor ajung la noi în ţară abia peste jumătate de an de la premiera mondială, iar în unele cazuri doar peste un an.

Excepţie o face noul crossover RAV4, debutul căruia a avut loc în cadrul ultimei ediţii a Salonului Auto de la Los Angeles, ultimele zile ale lunii noiembrie 2012. Cea de a patra generaţie a crossover-ului de succes vine cu un design complet nou, inspirat mult din liniile ascuţite şi agresive ale deja bine cunoscutului Auris hatchback şi Verso, modele prezentate în cadrul Salonului Auto de la Paris din 2012 şi prezentate în premieră în primele zile din martie alături de noua generaţie RAV4. Trecerea la o nouă etapă a vieţii vine şi cu dimensiuni ceva mai generoase, cu un ampatament mai mare şi implicit mai mult spaţiu interior.

Şi fiindcă tot am intrat în habitaclu, trebuie să spunem că noul RAV4 va beneficia de o serie de materiale noi, de o calitate mai bună decât a celor regăsite în versiunea precedentă. Iar în calitate de bonus, nivelurile superioare de echipare vor putea oferi chiar şi piele pentru planşa de bord.

Noul RAV4 se va folosi de resurele a două motorizări, diesel turbo şi benzină. Capacitatea cilindree variază de la 2.0l la 2.5l, iar puterea este de 145, 151 şi 180 CP pentru motorul pe benzină şi de 150 pentru motorul diesel. Acest model este disponibil în Moldova la un preţ de pornire de 18 020 euro pentru varianta 2.0l litri benzină, COMFORT 4×2, până la 28 910 pentru RAV4 diesel 2.2l Lounge.

Pe lîngă faptul că noua generaţie Auris deputează în premieră în Moldova, importatorul oficial ne bucură prin faptul că printre exemplarele disponibile pentru Test Drive Week-end se enumeră şi varianta Hybrid, ceea ce înseamnă că este al doilea model echipat cu acest tip de propulsie, primul continuă să fie renumitul Prius. Suma necesară pentru achiziţia celui mai accesibil Auris începe de la 12 490 euro pentru motorul 1.33l CITY şi ajunge până la 21 830 euro necesari pentru a deveni proprietarii unui Auris 1.8l ACTIVE HYBRID.

Nu sunt trecuţi cu vederea şi tinerii care au deja familii şi preferă un monovolum, producătorul căruia este aceeaşi companie japoneză, care a reuşit să redevină în 2012 liderul celor mai multe unităţi de vehicule noi comercializate în lume. Verso, premieră absolută pentru Moldova (generaţiile precedente nu erau disponibile pe piaţa locală), oferă un confort sporit pentru o familie din maxim cinci membri, iar pentru a deveni posesorii unui astfel de automobil, e necesar să achitaţi minimum 15 090 euro pentru motorul 1.6l LIVE. Preţul maxim pentru acest automobil trece uşor de 20 mii de euro, în dependenţă de opţionalele pe care le veţi comanda.

Centrul Toyota Chişinău „Continent” vă aşteaptă pe 1-3 martie pentru a savura din plin sărbătoarea Test Drive Week-end, care pe lângă exclusivitatea sa, va reuşi să pună un nou început a astfel de manifestări care ţine să apropie şi mai mult şi să facă cunoscuşi iubitorii de automobile şi noile modele apărute pe piaţa auto mondială.

Comentarii