lukoil-banenr

Trei milioane de Audi A3

Pilot Autoexpert

Compacta producătorului din Ingolstadt, Audi A3, aflată în prezent la cea de-a treia generaţie, aniversează trei milioane de unităţi produse. Debutul său a avut loc în urmă cu 17 ani, iar modelul a ajuns să fie introdus pe 117 pieţe la nivel global. La vremea respectivă, A3 era singura compactă premium de pe piaţă, amintesc cei de la Audi. Producţia lui A3 urmează să crească mult mai rapid în următorii ani, germanii inaugurând în 2013 o fabrică în Ungaria, iar fabrica din China urmând să fie inaugurată în 2014.

Noua generaţie a lui A3 reprezintă o bună parte din producţia fabricii din Ingolstadt. Fabrica din Gyor, Ungaria, a început recent producţia modelului A3 Sedan, a doua berlină compactă premium de pe piaţă, model pe care Audi se bazează să realizeze volume serioase pe toate pieţele pe care va fi introdus. Fabrica din Foshan, China, va produce tot modelul A3 Sedan, special pentru piaţa respectivă.

Prima generaţie a lui Audi A3 s-a vândut în 913.000 exemplare şi a fost produsă între ani 1996 şi 2003. A doua generaţie a fost produsă până în 2013, fiind construite peste două milioane de exmeplare. A treia generaţie a actualului A3 a fost prezentată în toamna anului trecut.

Comentarii