lukoil-banenr

Sistemele de conducere autonome par să fie acum o prioritate pentru constructorii auto, însă culmea, cel mai mult a avansat în acest domeniu, Google! Purtătorii de cuvânt ai companiei anunţă că flota de automobile echipate cu asemenea sisteme au parcurs deja 2.000.000 de kilometri pe drumurile publice din SUA, echivalentul a peste 3.200.000 milioane de km!

Pilot Autoexpert

Conform programului care a debutat în 2009, fiecare automobil trebuie să parcurgă circa 25.000 de mile săptămânal. Şi oricât de mult nu ar părea, Tesla Motors se laudă că are la activ peste 100.000.000 de kilometri acumulaţi de toate maşinile livrate clienţilor, care sunt echipate cu asemenea sistem Autopilot.

Însă nu vă lăsaţi amăgiţi de cifrele declarate de Tesla, aşa cum a menţionat şi Dmitri Dolgov, şeful diviziei care se ocupă de automobilele autonome Google, aceste cifre Tesla Motor le-a obţinut în regim de rulare autonom doar pe autostrăzi, pe când maşinile Google exersează pe străzile aglomerate ale marilor oraşe din SUA.

Tehnologiile google au ajuns atât de avansate încât creierul artificial al maşinii este capabil să prevadă şi să ia în calcul situaţii neaşteptate în care un biciclist, pieton sau un alt obiect, poate interveni cu o mişcare neaşteptată, astfel că maşina va reacţiona promp pentru a evita coliziunea!

Google_Self-Driving_Car Lexus-RX450h-self-driving-car

Comentarii