lukoil-banenr

Nu odată probabil ai văzut cum de sub maşina ta curge apă. S-ar putea să te fi panicat chiar, până a-ţi da seama că este apa care se scurge din sistemul de AC al maşinii, un „fenomen” absolut normal. Iată că un inginer de la Ford s-a gândit că ar fi bine să nu se irosească aceste rezerve de apă ci să poată fi reutilizate.

Pilot Autoexpert

Imaginează-ţi astfel că ai putea avea propriul robinet cu apă plată instalat în automobilul tău personal. Sună fain nu? Autorul acestei idei, Doug Martin, şi-a aflat inspiraţia într-o vizită în oraşul Peru, unde un grup de specialişti, cu ajutorul tehnologiilor moderne, au reuşit să profite de umeditatea înaltă a aerulului pentru a extrage apa în folosul comunităţii de localnici. Inginerul a proiectat astfel propriul sistem numit On-The-Go H2O, aliniindu-se la cele alte câteva mii de invenţii, realizate de angajaţii companiei Ford.

Tot ce-i genial este simplu. Sistemul lui Martin colectează apa din sistemul de AC, o trece printr-un filtru pentru a înlătura orice substanţă nocivă, iar apoi îţi livrează produsul gata de consum într-un mini robinet. O astfel de instalaţie este capabilă să producă 1.89 litri de apă la fiecare 60 de minute.

H2O_0077_HR H2O_0232_HR

Comentarii