lukoil-banenr

După primul caz de deces, în care autopilotul Tesla nu a observat un ditamai camion cu remorcă, o echipă de jurnalişti din SUA, au încercat să găsească cât mai multe filmuleţe video în care şoferii îşi încredinţează propria siguranţă şi viaţa sa în „mânile” unui robot! Rezultatele i-au şocat de-a dreptul.

Pilot Autoexpert

Unii joacă jocuri de noroc, alţii au ales ceva mai sportiv, s-au găsit şoferi care au ales să citească la volan, iar cei mai „obosiţi” au şi dormit. Nu e de mirare astfel că, în acest caz, nici unul dintre conducătorii auto, nu ar fi reuşit să reacţioneze prompt într-o situaţie de pericol. Nu putem spune cu siguranţă, cu ce era preocupat şoferul care a decedat anterior, într-un accident groaznic, dar fără îndoială că nu era deloc atent la ce se petrece în faţa maşinii sale.

De menţionat că sistemul autopilot nu este nici de departe perfecţionat, astfel că Tesla nu îşi asumă responsabilitatea deplină în caz de accident şi nici nu încurajează şoferii să se încredinţeze doar în tehnica de ultimă oră. Drept dovadă este şi un alt filmuleţ în care maşina a virat brusc pe contrasens, în direcţia unui alt automobil! Din fericire însă, şoferul nu dormea, nu mânca, nu citea şi nici măcar nu era distrat cu jocuri ci a reuşit să preia controlul evitând astfel un accident!

Comentarii