lukoil-banenr

Cum Moldova este aparent încă în epoca de piatră, continuăm să ne minunăm de ce fac restul lumii. Spre exemplu, în Europa, maşinile au învăţat să recunoască indicatoarele rutiere, noi încă învăţăm să recunoaştem drumurile. Iată de ce, în timp ce noi ne minunăm ca la zeităţi când vedem un Tesla Model S, înmatriculat în regiunea separatistă Transnistria, norvegienii se laudă cu cea mai mare staţie de încărcare pentru automobilele electrice!

Pilot Autoexpert

Nu mai puţin de 28 de EV-uri pot avea acces simultan la o sursă de curent electric „proaspăt”. Staţia de încărcare, cu care se poate lăuda ţara ce încurajează cel mai mult importul de maşini electrice, a fost deschisă în localitatea Nebbenes, situată la circa 60 de kilometri distanţă de capitala Oslo.

Indiferent de standardele de încărcare ale EV-urilor, aici puteţi găsi oricând o priză pentru a vă alimenta bateriile. Douăzeci din cele 28 de puncte de reîncărcare sunt de tip Supercharger şi au o putere totală de 2MW. Alte pantru puncte sunt destinate unei încărcări rapide şi au o putere de 50 kW, iar restul, tot patru la număr, au o putere de încărcare obişnuită, de 22 kW.

„Astăzi reprezentăm mai mult de 35.000 de proprietari de maşini electrice, ceea ce ne face cea mai mare organizaţiei de proprietari de maşini electrice din lume. Peste 3.000 dintre ei conduc Tesla, iar restul o largă varietate de modele. Cred că este minunat să avem o staţie de încărcare rapidă unde 28 de maşini pot fi încărcate simultan”, a precizat Christina Bu, secretar general al Asociaţiei Norvegiene a Maşinilor Electrice, citată de automarket.ro.

Comentarii