lukoil-banenr

Gigantul Samsung promite să-i scape pe proprietarii de vehicule electrice de problema autonomiei. Cum? Cu o nouă generaţie de baterii pe care promit să le aducă pe piaţă în 2021.

Pilot Autoexpert

Constructorii de EV-uri lucrează din greu la mărirea autonomiei bateriilor cu care sunt echipate maşinile lor însă deocamdată, limitele sunt dificil de depăşit. Cele mai generoase baterii pot acoperi chiar şi distanţe mai mari de 400 de kilometri, calculaţi conform standardelor NEDC, însă este totuşi prea puţin, comparativ cu motoarele convenţionale.

 

Samsung SDI, o divizie a celebrului producător de electronice din Coreea de Sud, a anunţat însă la Salonul Auto de la Detroit un acumulator capabil să rezolve ambele probleme. Viitorul acumulator va putea oferi o autonomie teoretică de cel puţin 600 de kilometri, calculaţi însă conform standardului american EPA, unul mult mai apropiat de valorile reale decât NEDC. În plus, noul acumulator va putea fi încărcat până la 80% din capacitate într-un interval de numai 20 de minute, scrie automarket.ro.

Samsung nu a oferit toate detaliile despre noua baterie, însă afirma că celulele acesteia vor avea o mare densitate de energie şi a oferit o comparaţie: în timp ce acumulatorii actuali au în general 12 celule cu o capacitate de 2-3 kWh, noul acumulator al producătorului sud-coreean va fi alcătuit din 24 de celule cu capacitatea de 6-8 kWh. Samsung s-a limitat să afirme că va creşte capacitatea uzuală datorită unui „design electro-mecanic”.

Comentarii