lukoil-banenr

Tehnologiile avansează cu paşi rapizi, motiv pentru care auziţi tot mai des despre maşini care vin echipate cu lumini LED. În special dacă vorbim despre maşini proaspăt lansate, atunci cu siguranţă că în descrierea acestora, făcută pe site-ul AutoExpert, veţi întâlni o asemenea precizare.

Pilot Autoexpert

Producătorii auto aleg diferite căi şi soluţii pentru a le oferi clienţilor săi confortul maxim în condusul pe timp de noapte. Însă toate au la bază o mulţime de asemănări, LED-urile în loc de becurile Xenon şi posibilitatea de a conduce cu lumina de fază lungă pornită fără însă a deranja ceilalţi participanţi la trafic! Cum a fost posibil acest lucru vedeţi în videoclipurile de mai jos care ne dezvăluie fiecare tehnologie în parte, proiectată şi dezvoltată de giganţii constructori de automobile premium, Audi, BMW şi Mercedes-Benz.

Audi a lansat pe modelul care stă să ne părăsească, limuzina A8, noul sistem de iluminare Matrix LED, tehnologie ce a migrat ulterior şi pe alte modele din gamă. Aceasta datează cam din aceeaşi perioadă cu Seria 7 şi sistemul lor BMW Adaptiv LED. Mercedes-Benz însă, a ieşit în teren cu ceva mai proaspăt şi anume tehnologia Multibeam. Deşi inovaţiile prezentate de Audi şi BMW pot fi considerate „învechite”, totuşi acestea sunt încă extrem de actuale pentru mulţi automobilişti care folosesc blocuri optice cu becuri halogen.

Dar, nimeni nu se opreşte aici. În viitorul apropiat farurile cu LED nu vor mai fi o opţiune atât de costisitoare şi vor migra pe maşinile de clasă medie, ceea ce vedem că se întâmplă deja astăzi. Mai mult de atât Audi are deja faruri cu laser, BMW a şi introdus în producţia de serie blocurile optice cu laser, disponibile pe Seria 7 şi i8, iar Mercedes-Benz are deja Digital Light, o viziune proprie asupra lucrurilor.

Comentarii