lukoil-banenr

Alex Zanardi a câştigat la Jocurile Paralimpice

Alex Zanardi nu este un om care să cedeze. Acest fost pilot de Formula 1 şi Champ Car devenit paralimpic dă dovadă de genul de determinare pe care merită să o respecte absolut toţi. Și cel mai uimitor, tocmai a câştigat o medalie de aur.

Pilot Autoexpert

„Zanardi (45 de ani) a concurat la proba de time trial H4 Handcycling, depăşind timpul germanului Nobert Mosandi cu mai bine de 27 de secunde.

Dacă nu aţi auzit despre el, ca informaţie suplimentară puteţi afla că Alex a fost pilot la Jordan, Minardi şi Williams până la accidentul aproape fatal de la Lausitzring în anul 2001. Coliziunea cu un oponent distrusese botul bolidului, iar el şi-a pierdut picioarele şi aproape trei sferturi din totalul de sânge din corp.

Ulterior, el a obţinut patru victorii în Campionatul Mondial de Turisme pentru BMW la volanul unor modele special adaptate pentru condiţia sa fizică, însă italianul consideră că performanţa obţinută la jocurile paralimpice are o semnificaţie mult mai importantă.

Din fericire, recuperarea rapidă şi orele lungi de intervenţii chirurgicale i-au salvat viaţa, iar el a revenit cât de curând în lumea competiţiilor folosind proteze (la proiectarea cărora a intervenit), înainte de a urma cariera ascendentă ca paralimpic.

Medalia de aur câştigată acum marchează în mod solemn o reîntoarcere uimitoare: anul trecut a fost premiat cu medalia de argint, iar în 2007 a încheiat maratonul pe locul al patrulea. Domnule Alex Zanardi, eşti o Personalitate care merită tot respectul!

Comentarii