lukoil-banenr

Bătrânul Bernie nu se lasă bătut şi insistă în continuare ca FIA să reintroducă motoarele V10 înapoi în Formula 1. Potrivit spuselor acestuia, în cadrul unui nou meeting care va avea loc la data de 18 decembrie, italianul va include această întrebare pe lista „dezbaterilor”. 

FLYONE

Până la urmă, susţine Ecclestone, nici măcar FIA nu ar putea fi un obstacol puternic, aşa cum, preşedintele acesteia, Jean Todt, a „vândut drepturile” într-o afacere. Întrebat dacă va susţine motoarele V8 sau V10, Bernie a spus că îi este absolut indiferent, „acest lucru îl vor decide constructorii”, a mai adăugat el.

diselok

Amintim că decizia de a trece la motoare V6 de 1.6 litri turbo-aspirate a stârnit multe controverse, mai ales în rândul fanilor acestui sport, iar omul de afaceri în vârstă de 84 de ani, Bernie Ecclestone, pare a fi singurul susţinător al motoarelor gălăgioase, aspirate în mod natural.

Chiar şi pentru constructori va fi un vis devenit realitate, având posibilitatea de a construi noi motoare V8 care să producă până la 1000 de cai putere! Totuşi nu va lipsi nici sistemul KERS, care astfel transformă trenul de propulsie într-unul hybrid. A mai declarat Ecclestone.

Comentarii