lukoil-banenr

 

Dakar 2011 Etapa 11

Pilot Autoexpert

Joi, în etapa a unsprezecea din epica bătălie de la Dakar, toate speranțele campionului din anul trecut au fost spulberate. Ghinionul care l-a urmărit și la precedenta, a zecea etapă se pare să nu-l fi lăsat pe Carlos Sainz. De data aceasta probleme cu suspensiile nu i-au permis acestuia să recupereze timpul pierdut Miercuri.

Competitorul lui Sainz și noul favorit al categoriei auto de la Dakar, Nasser Al-Attiyah se pare că s-a apropiat destul de noul său rival De Villiers pentru a avea o șansă reală de a lua premiul mare din anul acesta. La categoria moto campionul din anul trecut, francezul Cyril Despres a reușit să câștige etapa de Joi. Cu toate acestea liderul clasamentului general, spaniolul Mark Coma reține o rezervă impunătoare de timp pentru a menține poziția de lider și favorit al competiției.

Au rămas zile numărate până la sfârșitul raliului din anul acesta și sarcina liderilor curenți este de a menține un tempou stabil și de a finisa etapele rămase fără rețineri deosebite și complicații tehnice. Dar, desigur că în condițiile dificile ale raliului nimic nu este bătut în piatră, norocul competitorilor se poate schimba rapid.

Comentarii