lukoil-banenr

Echipa Sauber F1 e bulversată de grave probleme financiare

Pilot Autoexpert

Peter Sauber a anunţat mass-media despre gravele probleme financiare pe care le are echipa pe care a fondat-o cu 20 de ani în urmă. Elveţianul a admis că în prezent Sauber nu are fonduri suficiente pentru a încheia sezonul 2013 şi nu a exclus varianta de a vinde echipa.

„Suntem într-un moment foarte dificil. Resursele noastre sunt limitate şi situaţia este gravă. Dacă nu va exista o altă metodă, există posibilitatea de a vinde echipa, dar suntem departe de asta. Închiderea echipei nu reprezintă o opţiune.”, a declarat Peter Sauber pentru televiziunea elveţiană Sportpanorama.

Sauber a confirmat speculaţiile că este aproape de semnarea unui contract de sponsorizare, însă a admis că echipa riscă să nu mai poată concura dacă înţelegerea nu va fi parafată în timp util.

Această ultimă situaţie este generată de faptul că Sauber nu şi-a plătit la timp furnizorii de componente, chiar dacă elveţianul insistă că angajaţii echipei şi-au primit salariile conform graficului.

Situaţia financiară precară a echipei l-a determinat deja pe Matt Morris, şeful departamentului de design, să plece la McLaren, în timp ce Nico Hulkenberg a activat o clauză de contract prin care poate părăsi echipa în orice moment. Presa internaţională speculează că Sauber negociază semnarea unui contract de sponsorizare cu miliardarul rus Boris Rotenberg.

Comentarii