lukoil-banenr

Latvala a obţinut prima victorie în componenţa echipei Volkswagen WRC

Pilot Autoexpert

Considerat principalul favorit la victorie al Raliului Greciei, una dintre cele mai dificile etape din Campionatul Mondial de Raliuri, Sebastien Ogier a abandonat în prima probă specială din cauza unei defecţiuni tehnice la sistemul de alimentare cu combustibil al bolidului Volkswagen Polo R WRC. Francezul a revenit a doua zi pe traseu sub regula Rally 2, însă nu a putut recupera decât un loc 10 în clasamentul final.

Abandonul său i-a deschis calea spre victorie coechipierului său Jari-Matti Latvala. Finlandezul a traversat un debut modest de sezon şi a ocupat locul trei la finalul primei zile, însă în dimineaţa celei de-a două zile l-a depăşit pe Dani Sordo şi a urcat pe prima poziţie după ce Evgeny Novikov a suferit o pană care a generat defecţiuni inclusiv la suspensii.

Ulterior, Latvala şi-a construit un avans de peste un minut şi a pilotat cu calm spre prima sa victorie de la sosirea la Volkswagen. Dani Sordo şi-a asigurat locul doi pentru Citroen, în timp ce Thierry Neuville a completat podiumul la volanul unui Ford Fiesta RS WRC al echipei M-Sport. Clasamentul a fost completat de Andreas Mikkelsen (Volkswagen 2), Nasser Al-Attiyah (M-Sport), Mads Ostberg (M-Sport).

La scurt timp după finalul raliului, Citroen a depus o contestaţie împotriva celor trei piloţi Volkswagen, întrucât aceştia au avut pe maşini o a doua baterie. Regulamentul tehnic interzice utilizarea a două baterii, însă piloţii au posibilitatea de a avea o baterie de rezervă, cu condiţia ca aceasta să nu fie conectată. Comisarii de cursă au respins protestul constructorului francez după ce au decis că Volkswagen nu a utilizat a doua baterie.

Robert Kubica a participat la Raliul Greciei la clasa WRC2 cu un Citroen DS3 RRC şi şi-a demonstrat din nou valoarea prin stabilirea celor mai buni timpi în această clasă. Spre deosebire de etapele precedente în care a abandonat, polonezul nu a mai greşit şi nu a mai avut defecţiuni tehnice, astfel că şi-a adjudecat victoria după ce a dominat autoritar la această clasă, obţinând astfel cel mai bun rezultat din cariera în lumea raliurilor. Kubica a terminat pe locul 11 în clasamentul general al raliului.

Comentarii