lukoil-banenr

Lui Kimi Raikkonen i-au propus să revină la Ferrari!

Pilot Autoexpert

Considerat principalul favorit să-l înlocuiască pe Mark Webber la Red Bull Racing, actualul pilot al echipei Lotus a primit o ofertă supriză şi din partea Scuderiei Ferrari. Informaţia a fost dezvăluit de publicaţia germană Bild, care susţine că oferta a fost înaintată cu o zi înainte de primele antrenamente de la Hungaroring şi că este mai generoasă decât cea făcută de Red Bull: 15 milioane de dolari pe an, bonusuri de performanţă şi venituri din partea sponsorilor.

În cazul în care oferta este reală, Ferrari încearcă practic să se asigure că va avea în echipă cel puţin un pilot de top în cazul în care Alonso alege să plece la Red Bull, chiar dacă contractul spaniolului expiră la sfârşitul sezonului 2016.

Contractul actual al celui de-al doilea pilot al Scuderiei Ferrari, Felipe Massa, va expira la sfârşitul acestui an, numai că e prea puţin posibil ca Ferrari să accepte o linie de piloţi formată din Alonso şi Raikkonen (care astfel l-ar înlocui pe Massa), fiind cunoscut faptul că Scuderia a lucrat aproape că întotdeauna cu un pilot considerat numărul 1 şi un pilot numărul 2.

Referitor la cariera lui Raikkonen în Formula 1, el a mai concurat pentru Ferrari în perioada 2007-2009 şi a câştigat un titlu mondial chiar în sezonul de debut la volanul bolidului Scuderiei, însă a renunţat la ultimul an de contract după ce echipa l-a recrutat pe Alonso.

Comentarii