lukoil-banenr

Începând din sezonul 2014, piloţii din Formula 1 vor avea la dispoziţie un volan cu ecran de tip LCD care va pune la dispoziţia acestora numeroase informaţii despre monopost. Numit, PCU-8D, ecranul are o diagonală de 4.3″, rezoluţie 480×272 pixeli şi nu este de tip touchscreen, însă va afişa într-o formă atractivă numeroase informaţii importante pentru piloţi în timpul curselor, cum ar fi: viteza monopostului, treapta de viteză, numărul de rotaţii pe minut al motorului sau gradul de încărcare al bateriilor sistemului ERS.

Pilot Autoexpert

Volanul de Formula 1 va include un display LCD de 4.31

 

Datele vor fi afişate prin intermediul inginerilor de la boxe, care vor avea de ales între 100 de forme de prezentare, iar piloţii nu vor avea posibilitatea să intervină asupra acestora, pentru a nu fi distraşi de la pilotaj. În plus, deasupra ecranului există 15 LED-uri care transmit la rândul lor anumite informaţii pentru piloţi.

Ecranul a fost deja evaluat de câteva echipe în prima sesiune de teste de la Jerez, iar Nico Rosberg s-a arătat impresionat de ceea ce a văzut. „Totul este foarte diferit, arată aproape ca un smartphone”, a precizat germanul.

Din punct de vedere hardware, ecranul a fost dezvoltat pentru a fi vizibil inclusiv în lumina puternică a soarelui sau la lumina reflectoarelor (pentru cursele în nocturnă) şi va rămâne funcţional inclusiv în cazul ploilor torenţiale, dar şi la variaţii puternice de temperatură, între 0-50 de grade Celsius.

Noul display este dezvoltat de McLaren Automotive, o companie care face parte din acelaşi grup ca echipa McLaren.

Volanul de Formula 1 va include un display LCD de 4.32

Comentarii