lukoil-banenr

Mercedes şi-a lansat propria echipă în Formula 1

Pilot Autoexpert

Echipa Mercedes GP pentru sezonul 2010 a fost prezentată oficial luni, 25 01, la muzeul Mercedes-Benz de la Stuttgart.

Mercedes a cumpărat, la sfârşitul anului trecut, 45,1 % din echipa campioană mondială Brawn GP, iar monoposturile au preluat renumele de „săgeţi argintii”, după maşinile de curse ale mărcii germane din anii ’30 şi ’50. Piloţii echipei vor fi tot germani – septuplul campion mondial Michael Schumacher şi Nico Rosberg.

„Este extraordinar să revin în F1 şi să fac parte din această echipă. Sunt surprins de frumoasa reacţie a fanilor cu privire la revenirea mea. Imi oferă un sentiment plăcut şi o puternică motivaţie”, a spus Michael Schumacher

Pricipalul sponsor al echipei conduse de Ross Brawn este compania petrolieră malaysiană Petronas, iar Aabar, un grup de investiţii din Abu Dhabi, deţine 30 la sută din acţiunile team-ului.

Primele teste ale noii maşini, MGP W01, vor avea loc la 1 februarie la Valencia, însă nu cu versiunea finală a monopostului ce va lua startul în prima etapă a CM de Formula1, a anunţat Ross Brawn. De altfel, la festivitatea de la Stuttgart nu a fost prezentat monopostul MGP W01, pentru că „acesta nu este gata încă”.

„Vom mai avea de făcut numeroase modificări înainte de Marele Premiu al statului Bahrain. Şasiul şi elementele aerodinamice vor fi cele de la Valencia, dar vor exista modificări atât la noi, cât şi la alte echipe, cred. Principala problemă a constituit-o găsire unui loc potrivit pentru rezervorul de benzină, în condiţiile în care nu va mai fi permisă realimentarea în timpul curselor. În consecinţă, cred că maşinile vor fi ceva mai lungi sezonul acesta”, a spus Brawn.

 

Comentarii