lukoil-banenr

Faimosul jurnalist auto, Jay Leno, a avut ocazia să stea de vorbă cu un oficial al companiei Nissan care i-a prezentat câteva dintre cele mai de taină ale aspecte tehnice şi informaţii cu privire la noul prototip Nissan GT-R LM Nismo, cu care, Nissan va concura la cursa de anduranţă Le Mans.

Pilot Autoexpert

La startul cursei de 24 de Ore de la Le Mans din acest an Nissan va debuta cu un prototip unic în lumea sporturilor de anduranță. Cei de la Nissan speră ca cu acest model să pună capăt supremației germanilor de la Audi. Bolidul japonez prezintă o configurație complet atipică, care presupune instalarea motorului cu ardere internă la nivelul părții frontale. Surprizele nu se opresc însă aici, cei 1.250 CP rezultaţi în urma combinării unui propulsor V6 twin-turbo de trei litri cu un sistem hybrid de înaltă performanță fiind livrați exclusiv punții față!

Pe lângă asta, noul prototip dispune şi de o transmisie secvențială cu cinci rapoarte și padele hidraulice pentru schimbarea treptelor, plus ambreiaj Tilton din fibră de carbon și diferențial cu alunecare limitată, bineînţeles. Suspensia are bare stabilizatoare și amortizoare ajustabile (Ohlins pe față, Penske pe spate), în timp ce sistemul de frânare propune etriere cu șase şi respectiv patru pistonase.

Caroseria lui Nissan GT-R LM Nismo este realizată din materiale compozite și proiectată pentru un maximum de eficiență aerodinamică. Numeroase priviri vor atrage, de asemenea, și jantele BBS cu prindere centrală, care măsoară 18 x 13J inch pe față, respectiv 16 x 9J inch pe spate încălţate în anvelope Michellin.

Autoexpert.md precizează că faimoasa cursă de 24 de ore de la Le Mans va avea loc la data de 13 și 14 iunie 2015.

Comentarii