lukoil-banenr

Toyota a devenit în această săptămână al treilea şi ultimul constructor care îşi prezintă prototipul cu care va aborda sezonul 2014 al Campionatului Mondial de Anduranţă şi, implicit, Cursa de 24 de ore de la Le Mans din luna iunie la clasa LMP1.

Pilot Autoexpert

Numit Toyota TS040 Hybrid, prototipul japonez este capabil să furnizeze 1000 de cai putere! prin intermediul unui motor aspirat de 3.7 litri de 520 CP şi a unui sistem hybrid pe puntea spate care generează la rândul său 480 CP.

Toyota TS040 Hybrid17

Regulamentul tehnic actual permite utilizarea unui sistem hybrid care să furnizeze până la 8 MJ de energie pe fiecare tur de circuit, însă Toyota a limitat capacitatea la 6 MJ pentru a menţine masa prototipului la o valoare mai scăzută, ceea ce înseamnă un timp pe tur semnificativ mai bun.

Japonezii au stabilit deja şi piloţii celor două exemplare care vor participa în competiţie. Primul va fi alcătuit din Alex Wurz, Kazuki Nakajima şi Stephane Sarrazin, în timp ce al doilea prototip le revine lui Anthony Davidson, Nicolas Lapierre şi Sebastien Buemi.

Toyota a purces la testarea noului TS040 Hybrid în cadrul unei sesiuni de evaluare care are loc în această săptămână pe circuitul Paul Ricard din Franţa.

Toyota TS040 Hybrid18

Toyota TS040 Hybrid15

Toyota TS040 Hybrid16

Comentarii