lukoil-banenr

Oficial – noul motor Renault V6 Turbo pentru Formula 1

Pilot Autoexpert

Renault a prezentat la Paris motorul turbo V6 de 1.6 litri pe care monoposturile de Formula 1 vor fi obligate să îl aibă montat începând cu sezonul viitor al Marelui Circ. Noua unitate de propulsie înlocuieşte actualele V8-uri aspirate de 2.4 litri, scopul modificării radicale fiind legat de încercarea de a eficientiza bolizii din Formula 1.

Denumit oficial Energy F1, noul motor Renault va fi regăsit sub caroseria din fibră de carbon a monoposturilor Red Bull şi Toro Rosso, constructorul francez încercând astfel să continue şirul victoriilor de sezon început acum trei sezoane împreună cu echipa austriacă.

Ron White, preşedintele Renault Sport F1, a anunţat că sunetul produs de unitatea de propulsie va rămâne aproape neschimbat:”Sunetul unui motor este reprezentat de suma a trei componente principale: evacuare, admisie şi zgomot mecanic. Toate cele trei surse sunt prezente în continuare pe noul V6. Există mai multă energie implicată în fiecare ciclu de combustie, dar sunt mai puţini cilindri care se mişcă la viteze reduse, iar zgomotele de admisie şi de evacuare sunt atenuate de turbină. Per total, volumul sunetului perceput de ureche este mai redus, iar natura acestui sunet reflectă noua arhitectură a propulsorului nostru”.

La lansarea noului motor de Formula 1 au fost prezenţi mai multe personalităţi notorii ale celui mai principal sport auto: cvadruplul campion mondial de Formula 1 Alain Prost şi Christian Horner, cel care a condus echipa Red Bull la cele trei titluri mondiale consecutive fiind doar doi dintr ei.

Comentarii