lukoil-banenr

Dietrich Mateschitz – proprietarul Red Bull Racing – a oferit la sfârşitul săptămânii trecute primele declaraţii oficiale cu privire la noua controversă în care este implicată echipa sa.

Pilot Autoexpert

Proprietarul este profund nemulţumit de excluderea lui Daniel Ricciardo din clasamentul general al Marelui Premiu de la Australia şi a sugerat că astfel de incidente pot avea ca rezultat chiar şi retragerea echipei sale din Formula 1.

„Întrebarea nu este dacă are sens din punct de vedere economic să fim în Formula 1, ci mai mult cu valoarea sportului, influenţa politică şi alte lucruri de acest gen. Am avut parte de toate din aceste puncte de vedere, dar din perspectiva noastră există o limită certă pe care o putem accepta. Ideea este că senzorul federaţiei oferă valori lipsite de acurateţe de la începutul testelor de iarnă. Putem dovedi că în Australia am respectat limitele”, a declarat omul de afaceri austriac în cazul unui interviu publicat recent de o publicaţie austriacă.

Mateschitz şi-a exprimat şi dezacordul pentru noul regulament tehnic, care a condus la o reducere a sunetului motoarelor şi la monoposturi mai lente decât în urmă cu un an.

Dietrich Mateschitz a mai spus că: „Formula 1 ar trebui să fie din nou ceea ce a fost întotdeauna: disciplina supremă. Formula 1 nu există pentru a stabili recorduri de consum sau pentru a vorbi în şoaptă în timpul unei curse, când cel mai interesant moment este schimbul de pneuri. Consider că este absurd că suntem cu o secundă mai lenti decât anul trecut şi că seria GP2 este aproape la fel de rapidă cu o fracţiune din bugetul Formulei 1”.

Comentarii