lukoil-banenr

Britanicul în vârstă de 66 de ani a reuşit să convingă consiliul de administraţie al McLaren Group să-l repună în funcţia de CEO pe care a mai deţinut-o în perioada 1982-2009. Astfel, el l-a înlocuit în funcţie pe Martin Whitmarsh şi a căpătat puteri depline în cadrul echipei de Formula 1. Dennis şi-a justificat revenirea prin faptul că McLaren traversează o perioadă dramatică în campionat, după ce 2013 a fost primul sezon după 1980 în care nu a obţinut nici măcar un podium. Britanicul urmează să analizeze activitatea echipei, iar în luna februarie va anunţa o serie de schimbări în departamentul de conducere.

Pilot Autoexpert

„Vor fi schimbări şi vom câştiga din nou. Acţionarii m-au mandatat să scriu un nou capitol în istoria McLaren şi vom începe prin îmbunatăţirea performanţelor. În următoarele săptămâni intenţionez să revizuiesc toate afacerile pentru a optimiza fiecare aspect al operaţiunilor. Pe parcursul lunii februarie, voi crea un nou grup strategic şi voi implementa structura organizaţională cea mai potrivită”, a precizat Ron Dennis într-un comunicat de presă.

Nu este exclus ca una dintre principalele decizii pe care le va lua Dennis să fie demiterea lui Whitmarsh de la conducerea echipei, ceea ce ar însemna scădea radicală a şanselor ca Fernando Alonso să revină la McLaren în sezonul 2015, întrucât proiectul îi aparţinea lui Whitmarsh.

 

 

Comentarii