lukoil-banenr

Sezonul 2014 va avea 21 de curse

Pilot Autoexpert

FIA nu a anunţat nicio versiune preliminară pentru calendarul Formulei 1 pentru sezonul 2014, însă postul britanic de televiziune SkySports a intrat în posesia unor informaţii inedite.

Sezonul 2014 ar urma să înceapă în 2 martie, cu două săptămâni mai devreme decât în mod obişnuit, iar Australia ar urma să renunţe la găzduirea rundei inaugurale în favoarea Bahrain-ului.

Decizia urmează să fie luată datorită faptului că echipele sunt interesate să aibă o sesiune de teste în Bahrain înainte de startul sezonului şi apoi să participe la cursa din acest stat fără să revine la sediile centrale din Europa. Alegerea Bahrain-ului ca gazdă pentru o sesiune de teste are loc datorită condiţiilor meteo semnificativ mai bune decât cele caracteristice lunii februarie în Spania.

Echipele sunt şi pe punctul de a decide organizarea primei sesiuni de teste la sfârşitul lunii ianuarie, pentru a obţine cât mai repede date despre noile motoare turbo V6 de 1.6 litri.

Calendarul Formulei 1 de anul viitor ar urma să aibă şi un număr record de 21 de curse prin adăugarea a două noi curse comparativ cu sezonul 2013: cea din Rusia de pe circuitul de la Soci şi cea americană de la New Jersey, debutul căreia a fost amânat cu un an din cauza unor probleme financiare ale organizatorilor.

Comentarii