lukoil-banenr

Stefano Domenicali a anunţat într-un comunicat de presă că demisionează din funcţia de şef al echipei Scuderia Ferrari şi că îşi asumă răspunderea pentru debutul modest de sezon al echipei.

Pilot Autoexpert

Domenicali a devenit şeful Scuderiei Ferrari în 2008 ca înlocuitor pentru Jean Todt, după ce anterior lucrase în departamenele de administraţie şi de resurse umane ale companiei.

Domenicali va fi înlocuit în funcţie de conaţionalul său Marco Mattiacci, care lucrează în cadrul companiei din 1999 şi care a ocupat funcţiile de CEO pentru regiunea Asia Pacific (2006-2009) şi pentru regiunea America de Nord (2010-prezent). El va prelua funcţia cu efect imediat, însă cel mai probabil va avea acest rol cu titlu interimar.

Stefano Domenicali fiind la conducere, Ferrari a obţinut doar un titlu la constructori în 2008 şi a fost mereu în umbra cvadruplei campioane mondiale Red Bull Racing. Echipa spera să înregistreze progrese semnificative în 2014 prin noul regulament tehnic, însă motorul turbo V6 de 1.6 litri dezvoltat de ingineri este mai puţin performant decât cel al rivalilor de la Mercedes AMG.

Comentarii