lukoil-banenr

Producătorul japonez cu cel  mai mare număr de vânzări de automobile noi este interesat de o revenire în Campionatul Mondial de Raliuri şi a stabilit anul 2017 drept cea mai probabilă ţintă, ca urmare a faptului că în acel sezon va fi introdus un nou regulament tehnic.

Pilot Autoexpert

Chiar dacă mai sunt încă trei ani, constructorul japonez efectuează deja o sesiune de teste cu modelul Yaris WRC în regiunea Tuscany din Italia. La volan vor urca alternativ piloţii de teste Stephane Sarrazin şi Sebastian Lindholm, iar sesiunea este gestionată de Motorsport Italia, însă oficialii acesteia au refuzat să ofere detalii despre natura testului.

Între timp, Volkswagen lucrează în prezent la un update pentru modelul Polo R WRC cu care va concura în sezonul 2015 şi care va include schimbări de natură aerodinamică, dar şi la sistemul de acţionare a cutiei de viteze. Planurile germanilor sunt să utilizeze maşina înainte de sfârşitul acestui an în raliuri locale, pentru a obţine cât mai multe date despre comportamentul acesteia.

Şi rivalii de la Hyundai lucrează în prezent la îmbunătăţirea modelului i20 WRC, cu care Thierry Neuville a abținut primul podium în Raliul Mexicului. Sud-coreenii analizează posibilitatea de a îmbunătăţi motorul din punct de vedere software şi hardware, însă noutăţile vor fi introduse pe bolid abia în a doua jumătate a sezonului.

Comentarii