lukoil-banenr

WRC: Raliul Italiei – Sebastien Ogier continuă să domine

Pilot Autoexpert

Sebastien Ogier a reuşit să-şi adjudece victoria şi în a şaptea etapă a sezonului din Campionatul Mondial de Raliuri – Raliul Italiei.

Pilotul echipei Volkswagen a fost lider încă de la start şi şi-a păstrat poziţia până la final, ne fiind influenţat de faptul că, încă din după-amiaza primei zile, a slăbit ritmul pentru a nu risca comiterea unei greşeli. Astfel, germanul a reuşit să plece cu punctaj maxim de 28 de puncte din Sardinia după ce a obţinut şi cele trei puncte bonus pentru Power Stage.

Lupta pentru alte două poziţii de pe podium s-a desfăşurat între cinci piloţi şi a fost mult mai intrigantă, câştigători devenind Thierry Neuville şi Jari Matti Latvala. Ambii au avut un start relativ modest, cu pilotul echipei Volkswagen suferind o pană în prima probă specială, însă au revenit în forţă şi au profitat şi de abandonurile în lanţ suferite de Mikko Hirvonen (Citroen), Evgeny Novikov şi Mads Ostberg (ambii M-Sport).

Citroen a fost nevoită să se mulţumească doar cu locul patru obţinut de Dani Sordo, care a fost urmat în clasament Martin Prokop şi Elfyn Evans, campionul WRC Academy care a debutat la clasa principală din WRC chiar în Italia.

În urma acestor rezultate, Ogier are un avans de 64 de puncte în clasamentul general în faţa coechipierului Latvala, iar la constructori echipa germană şi-a mărit avansul în faţa francezilor de la Citroen la tocmai 46 de puncte.

E de menţionat şi că polonezul Robert Kubica a obţinut o nouă victorie la clasa WRC2, după ce şi-a dominat rivalii cu autoritate. Fostul pilot de Formula 1 a ajuns astfel la cea de-a doua victorie consecutivă în această clasă, după cea obţinută în Raliul Greciei.

Comentarii