lukoil-banenr

12 noi modele de la BMW construite pe baza platformei cu tracţiune faţă

BMW vrea să-şi păstreze poziţia de lider global al segmentului premium şi în următorii ani, iar noii platforme cu tracţiune faţă i se oferă un rol cheie pentru a atinge acest obiectiv, anunţă Automotive News citând directorii companiei germane. UKL este codul noii arhitecturi BMW cărei oficialii promit să-i ofere un nivel de dinamism comparabil cu cel oferit de modelele prezente în gama actuală a constructorului din Munchen.

Pilot Autoexpert

„În anii ’90 ne-am îndepărtat de tradiţia noastră când am început să vindem SUV-uri. Clienţii noştri au realizat atunci că pot primi dinamica BMW şi într-un SUV. Acum, putem vizualiza aceeaşi tranziţie şi pentru modelele cu tracţiune faţă”, a declarat Frank Niederlaender, manager de produs al departamentului care proiectează modelele cu tracţiune faţă.

Estimările interne BMW arată că platforma cu tracţiune faţă va reprezenta până la 40% din vânzările BMW Group până în 2020. Noua platformă va fi împărţită şi cu gama celei de-a treia generaţii Mini, urmând să formeze baza pentru aproape 12 modele diferite. Un avantaj major al noii platforme este potenţialul de reducere a consumului de carburant şi un plus de spaţiu pentru pasageri.

Comentarii