lukoil-banenr

Noi schimbări în Circulaţia Rutieră

Pilot Autoexpert

Conform noilor modificări, aprobate săptămâna precedentă în şedinţa Guvernului, la oprirea autoturismului şoferul va fi obligat să prevină şi pasagerii să nu părăsească vehiculul în timpul controlului, aceştia putând să părăsească vehiculul doar cu permisiunea sau la dispoziţia agentului de circulaţiei.

De asemenea, pe carosabil vor apărea benzi rezonatoare longitudinale pentru a preveni ieşirea accidentală a unităţilor de transport de pe carosabil, plus la intersecţia drumurilor cu sens unic va apărea o săgeată de culoare verde pe fundal negru.

Unul dintre punctele noi introduse recent în Regulamentul circulaţie rutieire prevede ca, copiii de până la 12 ani să fie transportaţi doar dacă automobilul este dotat cu pernă specială şi scaun de înălţare.

Încă o schimbare constă în interzicerea deplasărilor pe drumurile publice din Moldova pe timp de noapte a maşinilor care au volanul amplasat pe partea dreaptă, cu excepţia celor aflaţi în trafic internaţional de tranzit.

De asemenea, în zone cu risc ridicat de accidente vor apărea indicatoare cu caracter preventiv, iar punctul negru evidenţiat va reprezinta sectorul de drum cu lungimea de maximum un kilometru în care au avut loc cinci accidente rutiere grave într-o perioadă de cinci ani.

Comentarii