lukoil-banenr

McLaren şi Honda ne-ar putea uimi şi în planul automobilelor de serie

Pilot Autoexpert

McLaren a mai folosit motoare Honda între 1988 şi 1992 , perioadă în care au obţinut patru titluri mondiale la piloţi şi tot atâtea titluri în campionatul constructorilor. „În anii ’80 şi ’90, McLaren Honda a câştigat 44 de curse şi opt titluri mondiale. În 1988 am creat cel mai de succes monopost din toate timpurile, MP4-4, care a câştigat 15 curse din 16 cu Ayrton Senna şi Alain Prost. McLaren şi Honda sunt pe punctul de a se îmbarca într-o nouă aventură împreună şi sunt încântat să le urez celor de la Honda bun revenit în sport”, a spus atunci Martin Whitmarsh, şeful McLaren.

Acum, ziariştii de la Autocar spun că această colaborare s-ar putea extinde şi în afara Formulei 1: în urma unei discuţii cu Martin Whitmarsh, acesta a recunoscut că McLaren şi Honda investighează şi posibilitatea de a colabora în segmentul autombilelor de serie. „În acest moment nu avem nici un alt partener în ceea ce priveşte automobilele de stradă, iar Honda ar fi partenerul perfect”, a spus Whitmarsh în cadrul unui interviu acordat în timpul Marelui Premiu al Ungariei.

McLaren 12C este actualul model oferit de firma britanică, iar supercar-ul P1 este foarte aproape de debutul vânzărilor. McLaren lucrează în acest moment la modelul P13, un rival pentru Porsche 911, Honda ne având nici o implicare în acest proiect. Rezultatele unei viitoare colaborări între McLaren şi Honda pentru modele de serie se vor vedea în parteneriate tehnice din care ambele mărci pot profita.

Comentarii