lukoil-banenr

Seat ia în calcule producţia hot-hatch-ului Leon Cupra R

Pilot Autoexpert

Englezii de la Autocar informează că Seat ar putea construi o versiune extrapotentă a modelului Leon, care ar urma să utilizeze o varianta modificată a propulsorului EA888 lansat pe Volkswagen Golf VII GTI, cuplată unei transmisii DSG şi a unui sistem de tracţiune integrală. Unitatea ar putea livra peste 300 CP, asigurând un nivel ridicat de performanţe, care să ridice ştacheta la un nivel aşteptat de la un model care poartă denumirea Cupra R.

Seat Leon Cupra R ar putea asigura un timp 0-100 km/h apropiat de cinci secunde, spun sursele citate de britanici, în timp ce viteza maximă trece de pragul de 250 km/h. Pe lângă asta, versiunea Cupra R a lui Leon urmează să aibă sistem launch control şi un mod special de conducere, numit „Cupra”, care să asigure un nivel superior de feeling. Alte modificări includ o suspensie sport cu garda la sol redusă, un kit estetic subtil, scaune sport, ornamente sportive la interior şi o evacuare sport cu patru ţevi.

Până la apariţia lui Leon Cupra R, gama de compacte a ibericilor va avea o versiune care să livreze 265 CP, numită Leon Cupra. Acesta este aşteptat să debuteze în 2014.

Comentarii