lukoil-banenr

Paleta de motoare pentru Opel Adam se va îmbogăţi

Pilot Autoexpert

Dacă ne gândim la faptul că, încă de la apariţia sa pe piaţă, Opel Adam a simţit nevoia unor motoare pe benzină capabile să însufleţească designul inovativ şi gama largă de accesorii de personalizare, nu trebuie să ne mire vestea că Opel a decis să se grăbească şi să aducă în gama de motorizări o unitate nouă, supraalimentată.

Prin urmare, începând din 2014, Opel Adam va beneficia de serviciile unui propulsor nou, cu trei cilindri, supraalimentat, primul membru al noii game SGE, abrevierea de la Small Gasoline Engine. Motorul va deveni astfel primul dintr-o serie numeroasă de unităţi cu trei şi patru cilindri, echipate cu turbocompresor şi disponibile cu capacităţi cuprinse între un litru şi 1.6 litri.

 

Noul motor de un litru, disponibil pe Adam, va fi capabil să ofere 115 cai putere şi un cuplu motor de 165 Nm. Consumul nu a fost anunţat oficial, însă Opel declară că va fi cu 20% mai eficient decât cel al actualul Astra echipat cu motorul aspirat de 1.6 litri, adică ne putem aştepta la cel puţin 4.4 litri/100 de km.

„Atunci când am dezvoltat acest motor nu ne-am propus doar să reducem consumul şi emisiile de CO2. Am vrut totodată să demonstrăm că trei cilindri pot fi la fel de rafinaţi ca patru sau mai mulţi”, a declarat Matthias Alt, inginer şef în cadrul diviziei Opel Small Gasoline Engines.

Cifre semnificative:

115 CP – aceasta va fi puterea pe care ar urma să o ofere noul motor de un litru actualului Opel Adam.

165 de Nm oferă noul motor turbo cu trei cilindri.

4.4 litri – acesta ar trebui să devină consumul mediu al viitorului Adam cu motor de un litru.

3 organe tubulare în interiorul cărora se deplasează câte un piston vor deveni împreună componenţa noului motor turbo de la Opel.

Comentarii

DISTRIBUIȚI
Articolul precedentMini pe 18 noiembrie
Articolul următorRenault Latitude facelift