lukoil-banenr

208 HYbrid FE Concept

Pentru moment, constructorul francez nu a prezentat nici o imagine a noului model, dar a anunţat o serie de detalii tehnice privind conceptul 208 HYbrid FE. Acesta este dezvoltat în baza unui parteneriat cu Total şi promite să îmbine economia de carburant cu performanţele dinamice. Sufixul „FE” din numele modelului provine de la „Fun and Efficient”, ceea ce ar trebui să sublinieze destinaţia modelului.

Pilot Autoexpert

Modelul va avea numeroase modificări aerodinamice, un set de jante din aliaj cu un design deosebit şi anvelope cu rezistenţă redusă la rulare. Conceptul va folosi materiale compozite pentru a-şi reduce masa cu 200 kilograme faţă de versiunea standard a lui 208. Materialele respective sunt furnizate de diviziile Hutchinson şi CCP Composites ale concernului Total.

Motorizarea este asigurată de o unitate cu trei cilindri în linie, de 1.0 litri, cuplată unei transmisii EGC şi a unui motor electric. Motorul electric este alimentat de un acumulator „preluat direct din programele de anduranţă”. Sistemul de propulsie al noului concept asigură un timp 0-100 km/h de 8 secunde şi emisii CO2 de numai 49 de grame pe kilometru.

Comentarii